Kevätterveisiä Ahlbergin puutarhalta!

Kevätterveisiä Ahlbergin puutarhalta!

Posted by Minna Tengvall on 7th Apr 2024

Kevät on taas sekä ilahduttanut, että koetellut. Heti, kun aurinkoisena päivänä luulet kevään jo koittaneen, on taas lumimyrsky ja pakkaset yllättäneet. Maaliskuu oli varmasti meille kaikille viljelijöille koettelemuksen aikaa pitkine pimeine, sateisine jaksoineen.

Meitä piristi kevätmessut messukeskuksella, joihin osallistuimme tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Oli ihana tavata runsas joukko ihmisiä joiden sormet jo syyhysivät päästä pihatöihin. Tavata sekä tuttuja, että paljon uusia ihmisiä, jotka eivät vielä koskaan olleet meistä kuulleetkaan, saatikka vierailleet puutarhallamme. Toivottavasti saamme heidätkin pian tänne tutustumaan. Ja tietysti teidät ’vanhat’ kävijät, jotka meitä olette jo mukavasti ilahduttaneet!

Puutarhalla on riittänyt muutenkin kiireitä. Valtava määriä taimia on kasvatettu, ja iso osa on jo valmiina myyntiin. Kunhan tuo sää nyt lämpenisi. Vähän remonttia vielä tehdään, jotta saadaan kaikki kauniisti esille.

Vehreitä versoja on yksi huone tulvillaan, ja niitähän monet teistä ovat jo maistelleetkin. Ai että ne maistuvat ihanille talven jälkeen!

Orvokkien aika on nyt, niitä on runsaasti valikoimissa, aivan ihania värejä. Ja yrteistä voi nauttia ensin keittiön pöydällä ja ulkoiluttaa niitä varovasti parvekkeella, jos ei pakkasta ole.

Vaikka et vielä uskaltaisi mitään hankkiakaan, niin tule ihmeessä nautiskelemaan kevään tuoksuista ja väreistä, ja suunnittelemaan kesää. Me olemme täällä sitä varten!

Terveisin Minna Ahlbergin puutarhalta