Chilit ja paprikat viihtyvät kevyessä, lämpimässä ja ilmavassa maassa. Kylmänarkoja
Kastele reilusti ja suihkuta silloin tällöin
Ota pois ensimmäiset hedelmät, niin taimi kehittyy paremmin
Harvenna hedelmiä, niin että niitä on taimessa tasapuolisesti, jotta valo pääsisi kaikkiin.
Habanero Red: punainen, aikainen n. 6cm pitkä ja3-4cm leveä, erittäin vahva
Diavoletto: Keskivertoa tulisempi chililajike (n. 30 000–50 000 SHU), joka kuuluu Capsicum annuum -ryhmään. Se kasvaa kompaktina ja pensasmaisena, tehden pieniä, punaisia, ohutseinäisiä hedelmiä. Lajike on satoisa ja nopeakasvuinen, kypsyen noin 70–90 päivässä. Diavoletto viihtyy parhaiten lämpimässä ja aurinkoisessa paikassa, esimerkiksi kasvihuoneessa tai ruukussa. Se sopii hyvin ruoanlaittoon, säilöntään ja koristekäyttöön. Nimensä mukaisesti se on pieni mutta tulinen – "pikku paholainen".
Chili De Cayenne; Pienet, tuliset, pitkät 10-12 cm punaiset hedelmät. Terävä maku.
Jalopeno Ruben : 6-8cm pitkät, sileät hedelmät, jotka usein käytetään jo vihreinä. Eniten viljelty maukas chili.
Lemon Drop: sitruunainen, voimakaskasvuinen ja tulinen, erittäin satoisa chili. Kasvin voi latvoa ja laittaa vaikka amppeliin
Paprikat:
Oro: Keltainen , pitkä ja kapea paprika. Raikas maku, makea
Corno di Bue Rosso: Punainen, pitkä ja kapea paprika. Raikas maku, makea
Padron: Espanjalainen satoisa grillipaprika, käytetään vihreänä. Erikoisuutena mainittakoon että noin joka kymmenes voi olla tulinen. Muuttuu kypsyessään punaiseksi mutta silloin myös maku on tulisempi.